30 Nisan 2011 Cumartesi

Leibniz Çarkı

Alman matematikçi olan Gottfried Wilhelm Leibniz, Pascal'ın 1642 yılında hazırladığı hesaplayıcının fonksiyonlarını daha da arttırarak 1671 yılında Leibniz Çarkı adlı icat etmiştir. Bu aygıt; toplama ve çıkarma işlemlerinin yanı sıra bölme, çarpma ve karekök alma işlemlerini de yapabiliyordu.

Pascaline (Paskalayn)

Hesap makinesi sayılabilecek ilk ciddi icat Fransız matematikçi, fizikçi, felsefeci ve yazar olan Blaise Pascal 1642 yılında Pascaline adlı hesap makinesii icat etmiştir. Değişik sayıda dişleri olan çarklardan meydana gelen bu makine toplama çıkarma işleri yapabiliyordu.

Abacus (Abaküs):

Abacus (Abaküs)
Hesap işlemleri için kullanılan aygıtları bilgisayarın ilk temelleri olarak kabul edersek Abacus ilk bilgisayardır.Bu hesaplayıcının M.Ö 1000 yıllarında Çinliler tarafından kullanıldığı kabul edilmiştir. Günümüzde ilköğretimde sayı saymayı ve basit matematiksel işleri öğrenmek içinde kullanılan bu aygıt, teller üzerine dizili boncuklardan meydana gelmektedir.

BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİN TARİHİ GELİŞİMİ

İnsanlı tarihi boyunca hiçbir endüstri akıl almaz bir hızla gelişim gösteren bilgisayar
kadar hızlı ilerlememiştir.Günümüzün saniyede milyonlarca işlem yapan bilgisayarın tarihçesi
birbirinden ilginç buluşlarla doludur.İnsanoğlunun ilk zamanlarda ihtiyaçlarının az olması zaman geçtikçe nüfusun artması ihtiyaçlarında artmasına sebep olmuştur. Bu ihtiyaçları
karşılamak için değişik alanlarda değişik araçlar geliştirilmiştir. Tarihin her bir döneminde ortaya çıkan araştırmalar, gelişmeler ve buluşlar bugünkü bilgisayarın ortaya çıkmasına birer adım olmuştur.
Yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayarın günümüze kadar nasıl gelişim 
gösterdikleri, hangi aşamalardan geçtikleri, bugünkü teknolojiye ulaşmasında birer adım 
olan tarihi buluşların ve çalışmaların en önemli olanları sizlere sırasınca sunacam